Havenkraan Reparaties

Schade, ongevalherstel rapareren en vervangen

Schadeherstel

Schade moet zo snel mogelijk hersteld worden, wij begrijpen dat. Daarom hebben wij een wereldwijd netwerk van ervaren technici en garanderen we een zeer snelle reactietijd. Waar de locatie ook is! We minimaliseren de uitvaltijd van processen zo veel mogelijk. Liftcom is bekend bij zowel de milieu-instanties als bij schadeloosstellende organisaties en internationale verzekeraars.

Ongevalherstel

Ongevalherstel bestaat hoofdzakelijk uit twee fasen:

Grondig onderzoek
In de eerste plaats beoordelen we de schade en zorgen we voor voorlopige versteviging en versterking om de apparatuur te stabiliseren en verdere schade te voorkomen. Daarna wordt gestart met de bergingsactiviteiten.

Herstel en reparatie
De herstel-en reparatievoorstellen worden ingediend bij de verzekeringen en bij de havenautoriteiten voor goedkeuring. Vervolgens worden de reparaties uitgevoerd om de volledige activiteiten snel weer te kunnen oppakken.

Repareren en Vervangen

Onze extreem goed uitgeruste revisie- en reparatiewerkplaats en onderdelenmagazijn, wordt gerund door gespecialiseerde monteurs. Elk onderdeel of elke module die onze werkplaats verlaat, wordt in perfecte staat teruggestuurd – gegarandeerd!

Klanten leveren de onderdelen voor de revisie bij ons aan, van tandwielkasten en schijven tot complete spreader en cabines. Maar je kunt ook kiezen voor volledige ontzorging, met onze turn-key service. Liftcom kan de havenkraan ter plekke inspecteren en het transport naar de revisiewerkplaats verzorgen. Indien nodig kan de kraan mobiel of volledig operationeel blijven, omdat Liftcom complete modules verhuurd.

Naast normaal preventief en correctief onderhoud, moeten essentiële onderdelen en modules na een tijdje grondig worden gereviseerd. Onze monteurs hebben een uitgebreide kennis van elk onderdeel van een kraan en kennen de normen en specificaties. Ze zijn op de hoogte van de specifieke kenmerken van het bedrijf en de technische geschiedenis van het materiaal. Het te reviseren onderdeel wordt tot het kleinste stuk gedemonteerd en alle nodige onderdelen worden gestraald en gecoat. Na de revisie is het onderdeel in een geheel nieuwe staat. Een revisie kan worden voorafgegaan door een inspectie ter plaatse.

Veel klanten hebben liever dat Liftcom complete tandwielkasten, spreaders en headframes reviseert. Logisch, want dit garandeert een betrouwbare en veilige installatie van de kraan. Op verzoek kan Liftcom voor vervanging zorgen om de stilstandtijd tot een absoluut minimum te beperken.

Liftcom heeft een onderdelendistributiemagazijn in Rotterdam Europort om reserveonderdelen op te slaan en te distribueren voor alle grote kraanmerken.

Specialisten van Liftcom Parts Center produceren onderdelen voor machines die niet meer in productie zijn. We hebben toegang tot veel originele tekeningen van fabrikanten die ons alle technische back-up geven die we nodig hebben om te produceren wat u wilt. En onze afdeling Engineering kan uiteraard ook onderdelen ontwerpen en tekenen.

Meer informatie aanvragen