Havenkraan Inspecties

Apparatuur moet altijd werken

Naast onderhoud, kun je bij Liftcom ook terecht voor diverse soorten inspecties aan alle soorten havenkranen. Dit kan op de kade, maar ook in de yard of stek.

Apparatuurinspectie

Onze technici zijn 100% mobiel en volledig uitgerust met alle apparatuur die maar nodig is of kan zijn. Standaard inspecties worden uitgevoerd via testen, visuele inspectie, thermografisch en endoscopisch onderzoek en sampeling. Daarnaast wordt uiteraard de geschiedenis bekeken en interviewen we betrokkenen. Op die manier kunnen we gepland onderzoek op tijd en met behulp van de altijd up-to-date inspectie- en onderhoudsrapporten uitvoeren. Zo reduceer je de kans op storing of stilstand door preventief te werk te gaan.

Operationele betrouwbaarheidinspectie

Door het controleren van de onderhoudsstatus en de prestaties van het preventief onderhoud, waarborgen we niet alleen de bedrijfszekerheid van havenmaterieel, maar ook de veiligheid van de mensen die in de zone van de apparatuur werken.

Lifetime Assessments

Doorlopende inspectieschema’s voorkomt voortijdig verlopen van apparatuur. Wij voeren grootschalig onderzoeken en analyses uit, die resulteren in aanbevelingen voor revisie en upgrading.

Rest levensduur inspectie

Voor financiering en om aan verzekeringseisen te voldoen voeren wij taxaties en foutenopsporingen uit om de structurele, mechanische, elektrische en softwarematige stand van zaken te beoordelen.

Third Party Inspectie

Op zoek naar een aankoopadviseur van kranen en haveninstallaties? Wij zorgen voor de perfectionering van jouw specificaties, een systeem voor aanbestedingen, de laatste nieuwe technologieadviezen en ondersteunen bij taxaties en onderhandelingen.

Hier kun je op rekenen:

  • Design review met conclusie en technisch onderbouwd advies
  • Uitgebreid controle-traject met betrekking tot levenslange data- en kennismanagement
  • Gestandaardiseerde dataspecificatie
  • Gecentraliseerde opslagplaats voor alle gegevens (in het belang van zowel de fabrikant als de terminal)
  • Ontwerptoetsing
  • Grondige analyse van productieplannen en -tekeningen waardoor fouten en slechte ontwerpdetails worden voorkomen
  • Door de goede relatie met de fabrikanten, biedt Liftcom een structurele analyse voor nieuwe kraanontwerpen, waardoor de implementatie van de klantspecifieke eisen zijn gewaarborgd.

Drone inspecties: risico-arm en volledig

Onze ervaren kraan engineers die een opleiding tot drone-vlieger hebben gevolgd, voeren drone inspecties uit. Met een drone inspectie kunnen delen van de hijskranen geïnspecteerd worden zijn die niet met het blote oog waarneembaar zijn. Daarnaast is het vanuit milieu- en veiligheidsoogpunt een voordeel om met drones te werken. Er hoeven geen dure risicovolle machines zoals hoogwerkers en kranen ingehuurd te worden!

Meer informatie aanvragen