Over ons

Wij tillen productie naar een hoger plan

Onze thuisbasis mag dan in de Rotterdamse haven liggen, onze gespecialiseerde technici en engineers werken wereldwijd. Je wilt altijd verzekerd zijn van kwalitatief goed materieel, daar moet je op kunnen vertrouwen. Het gaat immers om jouw bedrijfszekerheid, down-time betekent verlies.

Wij engineeren, tekenen, rekenen, ontwerpen, inspecteren, onderhouden, repareren, verkopen, verhuizen én verbeteren havenapparatuur. En dat doen we voor vrijwel alle merken en onderdelen, we werken dus compleet onafhankelijk. En daarmee garanderen we de dat jij beste oplossing voor jouw bedrijf krijgt.

Wil je dat jouw onderhoudspersoneel, of het nu om engineers of managers gaat, zelf aan de slag kan met bepaalde zaken? Dan trainen en coachen wij ze graag.

Om het maar eens modern te zeggen: wij zijn een one-stop-shop. Op z’n Rotterdams zeggen we gewoon: alles op één adres, wel zo handig.

Grenzeloos actief

Onze (grenzenloze) continentale bedrijfsactiviteit en klantenbestand. Adviseert ingenieurs voor hijs- en zwaar industrieel materieel vanuit Rotterdam, het centrum van de Europese marinehandel. Wij zijn gespecialiseerd in onafhankelijk structureel advies en basisontwerp van staal en mechanische constructies, gebaseerd op jarenlange ervaring. Ook adviseren wij zowel op het gebied van besturing en mechanische constructies.

Hogere productie? Wij dragen bij!

De focus van Liftcom ligt op engineering, training en onderhoud, reparatie, verkoop en modernisering van havenkranen. Wij werken onafhankelijk en zijn bekend met kleinere als grote wereldmerken en systemen (Kalmar, Liebherr, Doosan, Paceco en ZPMC, ABB en Siemens).

Onze ervaren ingenieurs komen op locatie om procedures op operationele apparatuur uit te voeren. Denk aan belasting tests, periodiek onderzoek, levenscyclusanalyses, ongeval herstel en revisie. Daarnaast weten wij als geen ander dat de behoefte aan verhoogde productiviteit voortdurend zorgt voor groei en innovatie binnen de containeroverslag industrie. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, waardoor we door het juiste ontwerp, bouw, uitvoering, installatie en onderhoud bijdragen aan een grotere productiviteit.